Uusia juttuja

Viime päivittelystä on kulunut jo hetken aikaa, joten lienee jo aika paljastella uusimpia käänteitä altaan reunalta. Lontoon pitkänradan Euroopan mestaruuskilpailut olivat kokonaisuudessaan positiivinen kokemus. Sadan metrin rintauinnissa saavutin ennätykseni ja alitin Rion Olympialaisten B-raja. B-rajan alituksella ei tietysti Rion kilpailuun saa kuin kotikatsomopaikan, mutta itselleni se on oli saavutus sinällään. Saavutin myös ensimmäisen Suomen ennätykseni samassa kilpailussa 4x100metrin sekajoukkueiden sekauintiviestissä. Tarjolla viestissä oli myös EM-finaalipaikka, sillä Suomen joukkue oli alkuerien viidenneksi nopein. Viesti jäi kuitenkin harmittavasti väliin, sillä kaikilla viestiuimareilla oli seuraavina päivinä vielä päämatkat edessä.

Päämatkallani 50metrin rintauinnissa alkuerien uinti onnistui melko hyvin ja olin alkuerien kahdeksanneksi nopein. 16 alkuerien nopeinta uimaria jatkoivat illan semifinaaleihin. Tämä oli niin ikään ensimmäinen kertani kansainvälisten arvokilpailuiden semifinaalissa. Semifinaaliuinnin startti jäi hieman lähemmäs pintaa ja ensimmäinen veto tuntui haukkaavan ilmaa. Kömmähdys ei juuri hidastanut raivokasta menoa, mutta virheestä kostautui kymmenyksen heikennys aikaa, joka pudotti minut finaalin ulkopuolelle ja lopullinen sijoitukseni oli 12.

Harmistus oli tietysti suuri, sillä finaalipaikka oli niin lähellä ja ennätysaikakin jäi kovasta kunnosta huolimatta saavuttamatta. Ennätykseen olisin ollut tyytyväinen, mutta uintini jäivät ennätyksestäni noin 0,1sekuntia. Annoin itselleni luvan olla kohtalaisen tyytyväinen alku- ja välieräuinteihin, sillä olisi melko ankaraa, jos hyvän ja huonon uinnin erottaisi vain 0,1s.

EM-kilpailun jälkeen pidin hetken taukoa uinnista ja otin ensikosketukseni voimanostossa kilpailemiseen. Kilpailu oli paikallinen pikkukisa, mutta tunnelma oli kannustava ja tilaisuus kaikin puolin mukava kokemus. Tulokseni olivat: kyykky 185kg, penkkipunnerrus 145kg ja maastaveto 225kg. Yhteistuloksessa Wilksin pistevertailussa (tulos suhteutetaan kehonpainoon) sijoituin neljänneksi. Tuloksiini olin tyytyväinen, sillä tavoitteenani oli saada jonkinlaiset pohjatulokset joita voi lähteä harjoittelussa kehittämään.

Paljon uusia juttuja on onnekseni matkalleni kevään ja alkukesän aikana osunut. Mukavin yllätys kuitenkin oli, kun Oulun Sukelluskeskus otti minuun yhteyttä välineyhteistyön merkeissä. Välinetestailun ja yhteistyöneuvotteluiden seurauksena minulla on nyt ensimmäistä kertaa yhteistyökumppani välineiden saralla. OSK:n edustamat kilpauintivälineet ovat Aquasphere tuotemerkin Michael Phelps sarjan varusteita, joita olen innolla kesälomailun ohessa testaillut. Uimalasien pyöreä muotoilu tekee laseista sananmukaisesti sairaan nopeet. Harjoituslaseista K180+ on sopinut parhaiten minun silmilleni, mutta myös pehmeämpi kuminen Xceed malli vaikuttaisi olevan kelvollinen kisalasi. Uskoisin että näillä varusteilla saa aikaan näkyviä tuloksia jopa ostostv:tä nopeammin.DSC_0118-001

Innolla syksyn kilpailukautta odottaen

Sami Aaltomaa, Oulun uinti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>