Turun SM

Turun Impivaarassa kisailtiin viiden päivän ajan Suomen mestaruuksista.
Oman kilpailu urakkani aloitin 50 metrin perhosuinilla.  Perhosuinti lähti huonosti liikkeelle ja loppulta jäin ennätyksestäni 0,2sekuntia.
Otin alkuun epäonnistumisen alta pois, joten pystyin keskittymään onnistuneisiin suorituksiin loput startit.

kopo

Torstaina pidin välipäivänä ja valmistauduin seuraavan päivän päämatkaani.
Perjantaina aamulla uin 50metriä rintauintia, joka oli kilpailuideni paras uinti. Uinti tuntui rennolta ja tekniikka hyvältä. Ennalta katsottuna laji näytti erittäin kovatasoiselta, joten päätin katsoa minkälaiseen aikaan pystyn aamuhämärissä vinstan matkan tulemaan.
Ja hyvinhän se tuli, ennätys parani 0,4sekuntia aikaan 28,47 ja samalla tein uuden finapiste ennätykseni 822.

Semifinaalissa jäin hieman aamun ajastani ja pääsin finaaliin toisena.
Finaaliuinnissa startti onnistui hyvin ja uintikin oli teknisesti hyvää. Maaliintulo ei sattunut kohdalle ja se maksoi Suomen mestaruuden, jonka otti kokenut konkari Eetu Karvonen. Ajallisesti finaaliuinti oli päivän heikoin suoritukseni, mutta silti kaikki kolme uintia olivat alle entisen ennätykseni.hapottaa

Lauantaina kilpailin 100metrin rintauinnin alkuerissä. Yritin uida teknisesti hyvän ja kevyen easy swimmingin, jonka tuloksena oli 1.05.09
Illan semifinaaliin lähdin parantamaan aamun aikaa ja tavoittelemaan finaalipaikkaa. Finaaliin irtosi paikka reunaradalle ajalla 10.4.62
Finaali uitiin sunnuntai iltana. Finaalissa aloitin maltillisesti ollen puolen välin käännöksessä seitsemäs väliajalla 29.94. Toinen puolikas tuli kuitenkin hyvän tekniikan ja Jussi Salmisen selostuksen saattelemana hyvin päätyyn asti ja tein henkilökohtaisen ennätykseni 1.03.72, jolla ylsi kilpailussa kolmannelle sijalle.


Sunnuntai aamuna olin uinut myös 50metriä vapaauintia. Vapaauinti oli kohtalaisella tasolla jääden ennätyksestä noin kymmenyksen.

Kokonaisuudessaan kilpailuista jäi positiivinen kuva. Alkuerien 50metrin rintauinnissa alitin 2015 MM-kilpailuiden B-rajan, päälajeissa uudet ennätykset ja molemmista muistoksi kaulakorut. Aiemmin olen pitkällä radalla ollut palkintokorokkeella myös 200metrin rintauinnissa, joten voin kai alkaa jo kutsumaan itseäni suomalaiseksi rintauimariksi kun tilastoon täydentyi rasti myös sprinttimatkojen kohdalle.nyt jo hapottaa

Valmistautuminen kisoihin oli ilmeisen onnistunut. Olimme urheilukoulun kanssa Uitan ja Swimmin Jyväskylän yhteisleirillä Thaimaassa kolme viikkoa, jossa pääsin haastamaan molempien seurojen sprinttereitä.
Muillakin urheilukoulun uimareilla herkistely Thaimaan lämmössä ja hellä yhdessä olo näytti toimineen, sillä tuloksena oli lähes tj:n veroinen kasa ennätyksiä ja kauden parhaita tuloksia.

Täysin uudessa formaatissa esiintyvä Sm-kilpailu semifinaaleineen ja yhdellä lisä päivällään oli kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus.
Tällaisen ultra super hypertrofia sprintterin oli yllättävän vaikea uida 50metriä kovaa kolmesti saman päivän aikana, joista kaksi viimeistä vielä noin tunnin palautuksella. Muutenkin 50metrin finaaleissa trendi yleisellä tasolla oli jäädä semifinalien ajoista. Poikkeuksia kuitenkin löytyi, mm. Ossi Oksa 50metrin perhosuinnissa, jossa hän pystyi hienosti parantamaan suoritustaan alkukilpailusta semifinaalin kautta finaaliin. Meillä junioreilla onkin oppiminen näiltä esikuviltamme.

starttiViisipäiväinen kilpailu sessio kävi loppua kohti raskaaksi, vaikka itse pidinkin torstain vapaana. Silti katsomot olivat täynnä yleisöä ja tunnelma sen mukainen. Jostakin syystä nukuin lauantain ja sunnuntain välisen yön huonosti. Heräsin 3.48 enkä sen jälkeen juuri nukkunut. En tiedä valvottiko minua kilpailun rasitus vai seuraavan illan jännittävä sadan metrin rintauinti finaali. Kuitenkin pystyin itsekkin kasvamaan sadan metrin rintauinnissa kisan myötä ja parhaimman vetoni sain finaaliuinnissa kovan kannustuksen saattelemana.
Yleisestikin hienoja suorituksia nähtiin myös sunnuntaina, joten mahdollinen väsymys eihaitannut suorituksia. Hattua nostan ja kumarran tavatessa myös muun muassa LassiOhtosta joka ui komeat rintauinnit jo sadan metrin alkukilpailussa ja semifinaalissa, muttaennen kaikkea tajunnan räjäyttävässä finaaliuinnissaan 1.02.91. Huikeaa!SM kilapiluviikonjälkeen jatkan EM-rajan metsästystä tulevana lauantaina Suomi-Viro maaottelussa Espoonlahden uimahallissa, jossa uin 50metriä rintauintia tavoiteaikaan 28,16 tai alle.

Alkuviikon vietän maanpuolustusta harjoitellen. Pääsen kuitenkin kotiin jo tiistaina illalla, jossa viimeistelen kisakuntoani launtain rintauintia varten.

Suomi-Viro maaottelun jälkeen palaan ydin bisneksen pariin ja vetäydyn Etelä-Suomen metsiin harjoittelemaan tiedustelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>