Sm-Espoo

Espoossa kilpailtiin 19-23.11 kovatasoiset Sm-kilpailut. Avasin oman pelini toisella päämatkalla sadan metrin rintauinnilla, jonka pääsin uimaan täydet kolme kertaa, alkukilpailun ja semifinaalin kautta finaaliin. Parantelin enntystäni joka uinnissa ja lopulta minuutin alitus jäi 0,7sekunnin päähän. Lohduttava oli, että ennätysparannusta tuli kuitenkin kaikkiaan 1,01 sekuntia. Sadan metrin rintauinti olikin ensimmisiä lajeja, joista kilpailun luonne ja kovuus paljastui ja taso kantoi koko kilpailu rupeaman ajan sunnuntain iltajakson loppuun asti. Sijoituin sadalla metrillä seitsemänneksi.
Päämatkani 50metrin rintauinnin alkukilpailuja jouduin odottamaan lauantai aamuun asti. Sitä odotellessa otin osaa 50metrin perhos- ja vapaauintiin. Perhosuinnissa paransin pari viikkoa sitten Norjan Noth Sea Swim Meetissä tekemäni ennätystä kymmenyksen. Vapaauinnisa jäin sadasosan päähän ennätyksestäni.

Sadan metrin vapaauintiviestissä uin oman osuuteni aikaan 52,99 johon olin toisaalta tyytyväinen, mutta paremmalla vauhdin jaolla olisin voinut kovempaakin uida.

Lauantaina pääsin koettelemaan voimiani lyhimmällä rintauintimatkalla. Alkukilussa sprinttiuinnin hienous ei ollut puolellani, sillä käännös ja maaliintulo eivät kumpikaan osuneet ja molempiin jouduin liukumaan. Aikani oli kuitenkin kelvollinen 27.50Illan semifinaalissa olin aamusta viisastunut ja sprinttiuinnin kriittiset pisteet osuivat kohdalleen, jolloin aikani parani lukemiin 27,28.

Sunnuntai aamu oli vapaa ja keskityin illan finaaliuintiin. Finaalissa ensimmäinen 25metriä onnistui lähes täydellisesti. Toisella puolikkaalla en saanut aivan optimaalista pintautumista käännöksen jälkeen, mutta aikani parani aiemmista kisassa uiduista loppulukemiin 27,20, joka oikeutti kipuamaan kolmannelle palkintokorokkeelle.

Kaksi viikkoa ennen Sm-kilpailua kävimme aiemmin mainitussa North Sea Swim Meetissä Norjassa, jossa uin 50metriä rintauintia aikaan 27,14. Em-kilpailun aikaraja on 26,99 eli harmittavan lähellä on ollut useampaankin kerttaan. Harjoittelussa ja kilpailutuloksissa on huomattavissa, että varusmiespalveluksen jälkeinen säännöllinen harjoittelu on tuonut tulosta ja tiedustelijan rinkka ei paina enää hartioilla.

Seuraavaksi tähtäin on suunnattu pitkälle radalle Gp-kilpailuihin ja kevään Sm-kilpailuun. Sm-kilpailuiden taso oli noussut ainakin lähes joka lajissa, jos ei joka ikisessä, joten talvikuukausiksi on luvassa kovaa harjoittelua, jonka aloitin jo alkuviikosta, kun paransin etukyykky ennätystäni kymmenellä kilolla 150kiloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>