Push the limit ja havu velvoittaa

Havukoe on kai yksi tiedustelijan tärkeimpiä yksittäisiä kokeita. Me suoritimme havukokeen gp2 kisaan valmistavana harjoituksena keskiviikko -perjantai välillä.

Keskiviikkona aamiaisen jälkeen meidät kuljetettiin Hälvälän ampumarata-alueelle, jossa aloitettiin samantien erinäiset käytännön kokeet. Ei kuitenkaan uskolla paljastaa ihan kaikkea mitä testailtiin, ettei syyllisty maanpetokseen.

Käytännön rastit loppuivat iltapäivällä, jonka jälkeen meidät kuskattiin pimeillä Maseilla keskelle metsää ja vapautettiin luontoon noin klo20.00 ja annettiin kartta mukaan. Mitään informaatiota olinpaikasta ei annettu. pelkästään koordinaatit, jonne piti selviytyä 02.00 mennessä.

Heti alussa pääsimme hyvään vauhtiin kun kohtasimme toisen ryhmän, jossa oli ammattisuunnistaja, jolla oli yliluonnollisia kyky. Hän katseli karttaa kaksi minuuttia ja löysi sijaintimme maatilan ja yhden tienmutkan perusteella.

Suunnistimme pieniä tieuria pitkin ja kerran oikaisimme läpitunkeutumattoman metsän läpi, jossa kuusia oli 1756tuhatta neliökilometrilä. Pääsimme kuitenkin perille hieman yhden jälkeen. Heittelimme jo hattuja ilmaan ja huusimme taisteluhuutoja onnellisina luullen että havukoe oli sinä. Kysyin milloin ensimmäinen ryhmä saapui ja sain vastaukseks:”se lähti jo kohti seuraavaa rastia.” Yllättäin taistelutahto laski neliöjuureen entisestä.

Kaikkiiaan näitä välietappeja oli kaksi, eli kolme taipaletta rastilta rastille. Ensimmäisen etapin jälkeen olin aivan lopussa. Seuraavalla etapilla kävelin suurimmaksi osaksi silmät kiinni ja avasin ne vain kun törmäsin johonkin, tai harhauduin tieltä.

Viimeisellä etapilla väsymyksen merkit alkoivat jo näkyä. Välillä suunnistajamme pysähtyi katsomaan karttaa, jolloin suljin silmät ja nukahdin pystyyn. Näin tapahtui useita kertoja. Jossakin vaiheessa aioimme pitää viiden minuutin tauon. Se sopi minulle ja en jaksanut ottaa rinkkaa selästäni, joten kävin selälleni rinkkaselässä tien reunaan makaamaa. Uni maistui muillekkin ja uskoakseni tauko venähti 15-20minuuttia.

Selviytyessä viimeiseen määränpäähän, piti väistellä vihollisen partioita ja useat jäivätkin kiinni ja joutuivat autoilla kuljetetuiksi noin kilometrin takaisin päin.

Olimme perillä noin 7aikaan aamulla. Ohjeiksi annettiin tehdä tulet ja levätä. Puut olivat tietenkin märkiä ja mielikuvitusta säästelemättä saimme trangian polttoaineella tulet syttymään.

Hetken ehdimme kuivatella varusteita kunnes noin kahdeksalta viholinen hyökkäsi leiriimme ja jouduimme irtautumaan.

Seuraavaksi jouduimme suunnistustehtäväradalle, jossa yhä hereillä sinnittelevät muutamat aivosolut joutuivat koetukselle. Suunnistimme kolme rataa, joista kahdella oli jälleen käytännön tehtävärasteja. Tästä selvisimme 15-16aikaan ja vihdoin pääsimme takaisin kasarmille.

Loppupäivä meni helposti nukkuessa. Seuraavana aamuna kävimme verrailemassa uimahallilla ja päivän aikana suoritimme muutamia teoriakokeita.

Viikonloppuna kisailtiin gp2. Kisalajit valitsin niin ettei tarvitse tehdä yhtään käännöstä.  Starttasin päämatkalla 50m rintauintia. Aamulla uin 29.17 noin 0,3s ennätyksestä ja ensimmäisen päivän toiseksi paras suoritus fina-pisteillä mitattuna. Sillä ajalla olisi voittanut koko kisan, mutta illalla ei pystynyt samaan, 29.3 ihan ok suoritus ja toinen sija.

sivulajit 50 pu ja vu jäivät molemma alle 0,5s ennätyksestä, joten täytyy olla tyytyväinen olosuhteet huomioon ottaen.

Ehdoton kliimaksi oli 4x50m vapaauinti viesti. Aamulla uimme neljänneksi nopeimmalla ajalla finaaliin, mutta oma osuuteni jäi harmittamaan, sillä olin Ou teamin heikoin 24,8 ajalla(aloitus osuus oli 25.1). Uinti tuntuikin huonolta ja uskoin pystyväni parantamaan illalla.

Illalla aloittajamme ui 0,2s hitaammin kuin aamulla, joten päätin ainakin sen verran kiristää omaa vauhtiani. Loppuaikamme oli lähes sekunnin aamun aikaa parempi(1.37.5) ja sijoituksemme neljäs. Omaa osuuttani paransin sekunnin aikaan 23.8 ja olin joukkueeni nopein. Harmittavaa oli, että 2osuuden uijan sisäinen kleptomaani heräsi viestin aikana ja hän otti varaslähdön vaihdossa, josta seurasi hylkäys. Tarkoituksemme olikin vetää äärimmäisellä riskillä ja hakea sitä ensimmäistä sm medaljonkia Ou:n miesten viestijoukkueelle. Tällä kertaa ei vielä riittänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>