Keltainen toukokuu

Toukokuussa pääsin nauttimaan maanpuolustusvelvoitteista suomen kauniissa kevät luonnossa oikein kaksikertaa.

Heti toukokuun alkuun leireillimme ja harjoittelimme tiedustelua Kouvolan suunnalla. Huhtikuun viimeiset viikot sää helli ulkonaliikkujaa ja innokkaimmat ottivat aurinkoa vastaan kesävarustuksessa. Lähdimme kasarmilta liikkeelle epävakaan sään saattelemana ja maastosisuista jalkauduimme joulumaahantai vastaavaan, jossa lunta oli maassa 15cm ja lisää satoi koko maanantaipäivän. Ensimmäisenä päivänä koimme miehistötappioita 2henkeä, joten seitsemän aseveljen seurueemme kutistui viiteen. Muuten harjoitus oli tuttua juttua ja kovasta yrityksestä huolimatta muu joukkiomme ei saanut kuumemittarin elohopeaa kohoamaan yli 37celsius asteen, joten ennenaikainen kyyditys kasarmin lämpöön oli pelkkää toiveunta. Tässä vaiheessa keltaista toukokuussa oli vain lumi telttapaikan ympärillä.

Välissä kävin vähän kotona harjoittelemassa ja harjoiteltiinpa puolustusvoimien hommissakin, mm.ammuntaa ja linnoitetun tuliaseman rakentamista.

Toinen metsäleiritys vietettiin kuun lopussa Padasjoen tutuissa maisemissa. Pääsin komentopaikalle jossa luutnanttia lainaten ”larppasimme suurvaltaa.” Teimme muun muassa tiesulun jossa pysäyttelimme metsäeskariin matkalla olleita lapsia ja vanhempia. Kaikki siirtymät ajelimme pollevasti Defendereillä ja muutenkin leiri oli fyysisesti kevyempi kun siirtymiä oli vähän ja maasto kohtalaisen tasaista. Onneksi koko leirin kestävä saderintama roikkui yllämme, ettei toiminta olisi alkanut muistuttaa lomakylässä oleilua. Muutoinkin olisi ollut harmi katkaista huonosäisten leirien putki nyt kun niitä on enää yksi jäljellä. Loppusotaa odottaen upseerioppilas Aaltomaa

Kuivanmaanharjoittelusta olen joitakin videopätkiä kuvaillut, joten sellaista on taas tulossa kunhan saan ne tietokoneelle siirrettyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>