Sotilas Sm

Torstaina 6.2 kilpailtiin sotilasurheiluliiton suomen mestaruuskilpailut.
Kisailin esteuinnissa, 50metrin perhos ja rintauinnissa ja 100metrin sekauinnissa sekä 4x50metriä vapaauinti viestissä.

Esteuinnissa ensimmäinen este oli puomi  9metrin päässä lähtöpäädystä ja se täytyi ylittää. Seuraavaksi oli noin polessa välissä puomi, jonka ali sukellettiin ja samalla altaan mitalla vielä noin 2metriö pitkä ritilikkö jonka ali sukellettiin.

25metrin käännöksessä noustiin ylös ja vaihdettiin rataa. Viimeisell ä25metrillä oli 9metriä ennen päätyä puomi, joka piti alittaa.
Urheilukoulu oli tekemisissä ensimmäistä kertaa kyseisten esteiden kanssa, mutta onneksi lajikapteeni omaksi radan helposti ja voitti kisan.
Rata oli haastava ja varmasti optimaalinen ja virheetön suoritus jäi vielä näkemättä. Itse liukastuin ensimmäistä puomia ylittäessä ja sijoituin viidenneksi ajalla 27.2

Verryttelymahdollisuutta ei neli rataisessa kisahallissamme ollut, mutta kova into ja antautuminen urheilukoulun kunnian puolesta häivyttivät sellaiset murhee tmielestä.
100metriä sekauintia oli yllättävän raskas ja kello ehti lukemaan 1.02.1 kohtalaisen heikko suoritus ennätykseeni nähden. SIjoitukseni oli neljäs.

Sprinttimatkat uitiin tunnin ruokatauon jälkeen ja loput lajini olivat viidentoista minuutin sisällä.
Ensimmäisenä perhosuinti, jossa kohtalainen aika 26.72 ja hävisin pronssin taistelutoverille 0,02sekunilla.

Heti perään päälaji 50metriä rintauintia olosuhteiden varjossa hyvää vauhtia 28.5 ja suomen mestaruus.
Lopuksi vielä 4x50metriä vapaauintiviesti. Urheilukoulu otti kaksoisvoiton ja minulla oli kunnia uida voitaja joukkueen kolmas osuus.
Maininnan arvoista on, että sain pidettyä taistelusukeltajat takana kaikissa lajeissani. Edelle ehtivät vain oman yksikön urheilijat ja alokas Vuorela Tikkakosken varuskunnasta.

Heti kotin palattuani kisailineuran omissa viikonloppukisoissa 100metriö perhosuintia. Minuutin alitus oli mielessä ehdottomana minimi tavoitteena, mutta haaveeksi jäi 0.8sekunnilla minuutin raja ylittyi. Varmasti edelliset kisat ja havukoekin painoivat vielä suorituskykyä todellista tasoa alemmas, mutta siitä huolimatta odotukset olivat korkeammalla.

Tämän viikon olen ollut kotileirillä harjoittelemassa. Alkuviikon harjoitukset ovat olleet melko kovia ja elimistö on näköjään päässyt jo unohtamaan miten harjoitellaan joka päivä kahdesti päivässä. Väsymys on ollut kova ja olo on ollut palautumaton. Tänään torstaina oli kevyt tekniikka pöivä. Aamulla kuvailtiin veden alta ja illalla uitiin peilien päällä. Illalla nopeusvedotkin onnistuivat ihan hyvin. Lähetyksella 25m rintauintia 13.3 25m perhosuinti 11.9 ja 50m vapaauintia 10.9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>